Budyń jaglany z sosem malinowym 0
Budyń jaglany z sosem malinowym

Budyń jaglany z sosem malinowym i świeżymi porzeczkami to świetna propozycja na drugie śniadanie lub deser. Kasza jaglana i banan dają energię potrzebną w pracy czy szkole - to wartościowy posiłek dla każdego łakomczucha! ;-) 

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przepłukać pod strumieniem wody, wsypać do rondelka, zalać mlekiem i gotować na minimalnym ogniu ok 10-15 minut, do momentu wchłonięcia całego płynu. W tym czasie możemy przygotować sos malinowy: na patelni zasypujemy maliny cukrem i podgrzewamy do momentu uzyskania zadowalającej konsystencji. Sos malinowy zyska głębi, jeśli dodamy odrobinę brandy i pozwolimy jej wyparować :-) 

Gotową kaszę jaglaną blendujemy razem z bananem, dodawszy miód lub syrop klonowy. Zbyt zbitą konsystencję możemy rozmieszać odrobiną mleka. Po uzyskaniu konsystencji gładkiego budyniu, przekładamy do ulubionego pojemnika Valira Mobility 0,5 ml, dekorujemy gałązkami porzeczek i polewamy sosem malinowym. 

Smacznego! 

Komentarze do wpisu (0)

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl