Hummus bazyliowy 0
Hummus bazyliowy

Pamiętacie przepis na klasyczny hummus? Pisaliśmy wtedy, że hummus w wersji podstawowej to świetna baza do wykonania różnych wariantów smakowych. Dziś przedstawiamy zieloną wersję z bazylią, o świeżym, aromatycznym zapachu. Wystarczy, że do klasycznego hummusu dodacie garść bazylii, możecie także dorzucić nieco parmezanu, który wzbogaci smak.

Poniżej składniki:

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy do uzyskania gładkiej, aksamitnej masy (około 3 minuty), doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odpowiednią gęstość uzyskamy dzieki dodaniu wody lub oliwy. Nie zapomnijcie o szybkim spożyciu! Domowy hummus nie zawiera konserwantów, ale powinien spokojnie wytrzymać w lodówce (w szczelnie zamkniętym pojemniku) kilka dni. Ale to nic, prawda? Wystarczy odrobina kreatywności, aby wyczarować świetne dania na lunch do pracy czy szkoły z wykorzystaniem hummusu (i naszych pojemników Valira Mobility oczywiście). 

 

Smacznego!

 

Komentarze do wpisu (0)

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl